Chili con carne

20 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Frysbar
Chili con carne

Chili con carne med mustig smak av paprika, lök och squash. En klassisk gryta med nötfärs, bönor och tomat som passar perfekt till vardags och uppskattad av alla i familjen. Krydda chili con carnen med sambal oelek och servera med en klick crème fraiche och en god sallad.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Gul lök
1
Paprika
1
Zucchini
200 g
1 msk
Salt
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Sambal oelek
½ tsk
Stora vita bönor à 400 g
1 burk
2 dl
Rucola
60 g

Gör så här

  • Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar.
  • Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den blir smulig.
  • Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka ca 15 min.
  • Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ett par min
  • Servera chili con carne med crème fraiche och ruccolasallad
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/chili-con-carne/