Sockerkaka

Sockerkaka

45 min
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sockerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Klart!

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Energi:

210 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 8 g

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk