Glutenfri kladdkaka
&w=1680&h=750&scale=both&ak=c9454149&hm=34ca1395)
Sockerkaka
45 min
Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 bitar
-
75 g Arla® Svenskt Smör
-
1 dl Arla® mjölk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
- Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Tips:
Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.
Näringsvärden, per bit
- Energi: 210 kcal
- Protein: 3 g
- Kolhydrater: 31 g
- Fett: 8 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
AS 2008