Sockerkaka

Sockerkaka

Betyg

(2311 st)

45 min

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Tips:

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem