Nationaldagsbakelse
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
Efterrätt
Fika
•
Detta är en förenklad variant av Årets nationaldagsbakelse 2024. Så här beskriver vinnaren Per Klein sin nationaldagsbakelse: "Jag tänker klassiska smaker som alla känner igen både till utseende och smak men utförd i en modern tappning, svensk rulltårta med jordgubbar och vanilj! "Denna nationaldagsbakelse är skapad av Per Klein, Årets konditor 2003.
Ingredienser
Vaniljpannacotta:
|
Gelatinblad
|
1 |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Jordgubbsmousse:
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
|
Frysta jordgubbar
|
225 g |
|
Strösocker
|
1 dl |
| 2 dl |
Rulltårta:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Hett vatten
|
2 msk |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Potatismjöl
|
½ dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
Montering:
|
Hallonsylt
|
1½ dl |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
10 |
|
Färsk mynta
|
Gör så här
Vaniljpannacotta:
Jordgubbsmousse:
Rulltårta:
Montering av bakelsen:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
399 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 4,5 % | 4,4 g |
| Fett: | 48,3 % | 21,8 g |
| Kolhydrater: | 47,2 % | 46,4 g |