Nationaldagsbakelse
3 tim
Efterrätt
•
Detta är en förenklad variant av Årets nationaldagsbakelse 2024. Så här beskriver vinnaren Per Klein sin nationaldagsbakelse: "Jag tänker klassiska smaker som alla känner igen både till utseende och smak men utförd i en modern tappning, svensk rulltårta med jordgubbar och vanilj! "Denna nationaldagsbakelse är skapad av Per Klein, Årets konditor 2003.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vaniljpannacotta:
Jordgubbsmousse:
Rulltårta:
Montering av bakelsen:
Energi:
400 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 4,4 g |
Kolhydrater: | 46,4 g |
Fett: | 21,8 g |
Ingredienser
Vaniljpannacotta:
Gelatinblad
|
1 |
---|---|
3 dl | |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Jordgubbsmousse:
Gelatinblad
|
2 |
---|---|
Frysta jordgubbar
|
225 g |
Strösocker
|
1 dl |
2 dl |
Rulltårta:
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
Hett vatten
|
2 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Potatismjöl
|
½ dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Montering:
Hallonsylt
|
1½ dl |
---|---|
Jordgubbar
|
10 |
Färsk mynta
|