• Artiklar
  • Lördagsmiddag – 9 tips på god mat att laga i helgen
Topplista

Lördagsmiddag – 9 tips på god mat att laga i helgen

Lördagsmiddag – 9 tips på god mat att laga i helgen

Äntligen helg och dags att samla familj och vänner kring bordet för en riktigt god och trivsam lördagsmiddag. Laga maten tillsammans eller skäm bort dina nära ordentligt! Här hittar du våra godaste recept för en riktigt lyckad lördagsmiddag.

1. Pizza

Kanske den ultimata lördagsmiddagen, som dessutom går att variera i all oändlighet. Börja med ett riktigt bra recept på pizzadeg som du sedan toppar med dina favoriter. Nedan hittar du några goda förslag!

2. Hasselbackspotatis

Planerar du en rätt med potatis som tillbehör kan du passa på att piffa till den lite extra och göra snitsiga hasselbackspotatisar. För extra krisp kan du satsa på smashed potatoes eller varför inte imponera med vackra pommes duchesse?

3. Oxfilépasta

Att få en pasta att kännas lyxig är faktiskt riktigt lätt. En riktigt god oxfilépasta kan du till exempel svänga ihop på en halvtimme! Även en krämig räkpasta eller kantarellpasta är tacksamma när tiden är knapp.

4. Boeuf Bourguignon

Grytor som får stå en hel dag blir riktigt smakrika och mustiga. Boeuf Bourguignon är en omtyckt gryta som blir godare ju längre den får puttra. Vill du ha lite hetare smaker du kan testa den indiska köttgrytan vindaloo.

5. Hemgjord sushi

Att göra egen sushi är ett roligt projekt att göra tillsammans. Det är lite pilligt, men värt all möda när du får äta dina alldeles egna, fina sushirullar. Börja med ett riktigt bra sushiris och fyll sedan dina rullar med goda fyllningar som du hittar här under.

6. Schnitzel

En riktigt krispig, saftig schnitzel gör garanterat succé vid middagsbordet. Kör på en klassisk variant gjord på skinka, eller testa en chicken katsu som är en asiatisk variant på krispig kyckling.

7. Kyckling i ugn

Lägg en hel kyckling på en plåt tillsammans med ett gäng rotfrukter och låt det laga sig själv i ugnen. Resultatet blir riktigt saftigt och gott! Även kycklinglår blir riktigt goda i ugnen och går en aning snabbare. Är du sugen på en riktig smakexplosion? Testa koreanska buldak!

8. Texmex

Tacos är utan tvekan en av de mest populära rätterna i de svenska hushållen. Men testa gärna andra texmex-rätter som enchiladas med kyckling, burritos, eller fajitas.

9. Lasagne

En ostig lasagne med krämig bechamel går nog hem hos de allra flesta – stora som små! Även vår vegetariska lasagne blir riktigt smakrik tack vare purjolök och cottage cheese.

Behöver du mer inspiration?

Här hittar du alla våra tips på helgmiddagar!

Mer läsning