Kycklinglår i ugn
45 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
&format=jpg)
Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.

Ingredienser
Kyckling:
Kycklinglår med skinn och ben
|
900 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk |
Sås:
Strimlade soltorkade tomater
|
1 dl |
---|---|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Vitt vin
|
2 dl |
3 dl | |
Hönsbuljong
|
1 tärning |
Parmesanost, finriven
|
50 g |
Till servering:
Ris, couscous eller bulgur
|
4 port |
---|---|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Kyckling:
Näringsvärden, per port exkl. tillbehör
Energi:
665 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 50 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 49 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för kycklinglår är 82° (intill benet).
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

