Laga mat snabbare

5 rätter för matlådan – recept och tips

5 rätter för matlådan – recept och tips

Att göra i ordning en matlåda till jobbet eller plugget kan kännas oinspirerande eller svårt att hinna med, så det är lätt att hamna i den dyra vanan av att köpa lunch ute varje dag. För att ge dig en skjuts av inspiration och roligare mat i matlådan har vi samlat våra bästa recept och tips nedan.

Paj

ostpaj-1440x700.jpg

Paj är en perfekt rätt att ta med som matlåda. Du kan slänga ihop den med i princip vad du än har i kylskåpet, det är mättande och när nästan ännu godare dagen efter. Testa till exempel vår laxpaj med spenat, broccolipaj med purjolök, kycklingpaj eller en färgglad grönsakspaj.

Lasagne

lasagne-1440x700.jpg

En given matlådeklassiker är lasagne, som även den kan varieras i all oändlighet. Hacka ner lite överblivna grönsaker, ostkanter och annat du hittar i kylskåpet. Är du vego så har vi ett recept på en smarrig vegetarisk lasagne, eller om du föredrar lasagne med lax.

Korv Stroganoff

korvstroganoff-1440x700.jpg

Allas vår vardagsfavorit är både lättlagad och underbart god. Gör en stor sats så räcker den i flera dagar. Recept på vår bästa korv stroganoff hittar du här. Vill du inte äta kött så har vi ett recept på en minst lika god stroganoff med halloumi.

Pastasallad

pastasallad-1440x700.jpg

Rensa i kylskåp och skafferi och släng ihop en matig pastasallad, det blir både billigt och mättande. Dessutom slipper du stå i kö till mikron. Testa vårt recept på pastasallad med kronärtskocka, pastasallad med tomat och salvia, eller en fräsch pastasallad med ost.

Grytor

chiliconcarne-1440x700.jpg

Grytor är perfekt att göra storkok av och frysa in i portionsförpackningar som man sedan bara behöver värma på. Till exempel en snabb och mustig kycklinggryta, chili con carne eller en klassisk boeuf bourguignon. Ett vegotips är vår krämiga linsgryta med kokosmjölk

Upptäck alla våra matlåderecept här.

Tips!

  • För att undvika att mat som pasta och rotfrukter blir lite gummiaktiga efter en vända i mikron kan du spraya på lite kallt vatten innan.
  • Undvik potatis i matlådan – det blir snabbt torrt och tråkigt.
  • Se till att matlådan håller länge i kylen genom att till exempel sänka temperaturen i kylskåpet och att snabbt kyla ner maten efter tillagning.
  • Färska grönsaker håller sig fräscha längre om de förvaras i kallt vatten.