Det finns mängder av varianter på marinader, men om man håller sig till grunderna går det bra att testa sig fram till sin egen kycklingmarinadfavorit. Syra från citrusfrukt, vinäger eller yoghurt. Hetta från chili, ingefära, cayenne eller senap. Smaksättare som färsk ört, vitlök, kryddor. Sötma från honung, socker, mango, söt soja eller sweet chili. Fett från någon typ av olja.
Kyckling, valfri styckningsdetalj
|
ca 500 g |
---|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
---|---|
Färsk ingefära, riven eller finhackad
|
25 g |
Färsk grön jalapeño, skivad
|
1 |
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Japansk soja
|
2 msk |
Honung
|
½ dl |
½ dl | |
Salt
|
1½ tsk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
---|---|
Rosmarinkvistar
|
2 |
Färsk röd chili, skivad
|
1 |
Vitlöksklyftor, finhackad
|
2 |
Japansk soja
|
2 msk |
Honung
|
½ dl |
½ dl | |
Salt
|
1½ tsk |