Hallongrottor

Hallongrottor

35 min
Går att frysa
Hallongrottor är ett måste på kafferepet! Lättbakade klassiska småkakor som är uppskattade av alla. Gör dem på mördeg och hallonsylt och servera med rykande färskt kaffe. Hallongrottor gör succé på vilken fika som helst! Mördeg går utmärkt att frysa i längder - bara att plocka fram, skiva upp, toppa med sylt och grädda när det är dags för fika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallongrottor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180º varmluft.
  • Blanda smör och socker krämigt. Arbeta in övriga ingredienser till degen.
  • Rulla degen till ca 2 cm i diameter tjocka rullar. Skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg i småbrödsformar på plåtar.
  • Tryck ett litet hål i mitten på alla kakor och fyll hålet med sylt. Grädda hallongrottorna i mitten av ugnen ca 7 min.
Klart!
Energi:

130 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 7 g

Ingredienser

250 g
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
5½ dl
Vaniljsocker
½ msk
Bakpulver
¾ tsk
Hallonsylt
1½ dl