Hallongrottor

Hallongrottor

Betyg

(43 st)

Den klassiska syltkakan är ett måste på kafferepet. Mördeg går utmärkt att frysa i längder, bara att plocka fram, skiva upp, toppa med sylt och grädda när det är dags för fika.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

  • 1½ dl hallonsylt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda smör och socker krämigt. Arbeta in övriga ingredienser till degen. Rulla degen till ca 2 cm i diameter tjocka rullar. Skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg i småbrödsformar på plåtar. Tryck ett litet hål i mitten på alla kakor och fyll hålet med sylt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem