Morotskaka

Morotskaka

Betyg

(47 st)

Morotskaka är en oslagbar klassiker med sötsyrlig topping. Tål du inte valnötter? Prova pumpakärnor istället, godast blir de om du torrostar dem i stekpanna först!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 1 dl valnötter
  • 3 morötter
  • 2 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel

Topping:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x20 cm. Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop smör-&rapsolja och socker. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.

Tips:

Det går lika bra att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem