Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

1 tim
Hasselbackspotatis är en festlig klassiker som gärna serveras med stekt oxfilé och en god rödvinssås. Passar perfekt till både lördagsmiddagen och nyårsfesten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hasselbackspotatis/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev.
  • Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och ströbröd.
  • Stek i mitten av ugnen ca 45 min.
Klart!
Energi:

220 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Jämnstor potatis
800 g
30 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
1 msk