Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Betyg

(18 st)

En festlig och enkel klassiker som gärna får serveras med stekt oxfilé och en god rödvinssås. Passar perfekt till både lördagsmiddagen och nyårsfesten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225º. Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form. Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och ströbröd. Stek i mitten av ugnen ca 45 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem