Busenkel Bearnaisesås

Busenkel Bearnaisesås

15 min
Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enkel-bearnaisesas/

Gör så här

  • Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
  • Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
  • Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
  • Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
Klart!

Färsk dragon kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad för 4 port.

Energi:

305 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 34 g

Ingredienser

150 g
Äggulor
3
Vitvinsvinäger
1 msk
Riven eller finhackad gul lök
1 msk
Salt
2 krm
Nymald vitpeppar
½ krm
Finhackad färsk persilja
2 msk
Finhackad färsk dragon, eller 1.5 tsk torkad dragon
1½ msk