Enkel Bearnaisesås

Enkel Bearnaisesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(713 st)

15 min

Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk riven gul lök
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 1½ msk finhackad färsk dragon

Gör så här

Gör så här

  1. Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
  2. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
  3. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
  4. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.

Tips:

Färsk dragon kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad för 4 port.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag