Rödvinssås

Rödvinssås

Betyg

(189 st)

Klassisk rödvinssås är oslagbart gott till stekt eller ugnsstekt kött. Med ljuvlig smak av schalottenlök, tomatpuré och kalvfond lyfter vår rödvinssås varje maträtt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 2½ dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Vispa ner smöret i klickar. Servera till stekt kött t ex utskuren biff eller oxfilé.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 227 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem