Rödvinssås

Rödvinssås

Klassisk rödvinssås är oslagbart gott till stekt eller ugnsstekt kött. Med ljuvlig smak av schalottenlök, tomatpuré och kalvfond lyfter vår rödvinssås varje maträtt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodvinssas/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min.
  • Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Vispa ner smöret i klickar.
  • Servera till stekt kött t ex utskuren biff eller oxfilé.
Klart!
Energi:

227 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Schalottenlökar
2
Rödvin
2½ dl
Vatten
2 dl
Kalvfond
4 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitpeppar
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
100 g