Toast skagen

Toast skagen

20 min Förrätt
Toast skagen är en svensk tapasrätt och lyxig förrätt som passar perfekt till festen, midsommar eller nyårsafton. En toast skagen gör du enkelt med en krämig räkröra på crème fraiche som sedan serveras på smörstekt toast. Färskriven pepparrot i röran gör din toast skagen lite extra god!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala räkorna och hacka grovt. Blanda räkor, dill, citronsaft, pepparrot, majonnäs och crème fraiche.
  • Stek brödskivorna i smör tills de är frasiga. Lägg skagenröran på brödskivorna.
  • Toppa toast skagen med en klick löjrom och garnera med dill och citronskivor.
Klart!
Tips:

Skär krutonger av torrt bröd och frys in. Smörstek dem till sallader.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

165 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Räkor med skal
300 g
Hackad färsk dill
2 msk
Pressad citronsaft
½ msk
Riven pepparrot
½ msk
Majonnäs
1 msk
1 msk
Surdegsbröd
4 skivor
1 msk
Löjrom
50 g
Dillvippor
4
Skivor citroner
4