Tostadas
Nytt

Tostadas

35 min Huvudrätt
Mexikansk tostada är en krispig tortilla som toppas med klassiska tacofavoriter. Bröden gör du lätt genom att rosta tortillabröd krispiga i ugnen. Sedan toppas de med krämig avokado, kryddiga bönor, strimlad sallad, smulad vitost och färsk koriander. Det här receptet har en vegetarisk fyllning, men det är även gott att toppa med dina andra tacofavoriter - kyckling, färs eller friterad fisk.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tostadas/

Gör så här

Tostadas:
  • Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Pensla bröden på båda sidor med smör- & rapsolja. Lägg på en plåt och salta.
  • Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min, eller tills de är krispiga. Låt svalna på galler.
Bänsalsa:
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla grön chili.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek lök och vitlök på medelvärme 4-5 min.
  • Tillsätt tomatpurè, chili och chipotle. Fräs under omrörning 3-4 min.
  • Tillsätt sköljda och avrunna bönor, vatten och salt. Koka upp och låt sjuda 3-4 min.
Avokadokräm:
  • Mosa avokado och lägg i en skål. Blanda ner lime och crème fraiche. Smaka av med salt.
Vid servering:
  • Strimla sallad och smula vitost. Grovhacka koriander.
  • Bred avokadkräm på de rostade bröden. Toppa med bönor, sallad, ost och koriander.
  • Servera tostadas direkt.
Klart!

Ingredienser

Tostadas:
Små tortillabröd
8
Salt
Bönsalsa:
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyftor
3
Färsk grön chili
1
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Chipotlepasta
1 msk
Kokta svarta bönor
800 g
Vatten
1½ dl
Salt
1 tsk
Avokadokräm:
Avokados
2
Lime, pressad saft
½
2 dl
Salt
1 tsk
Topping:
Romansallad
1
150 g
Färsk koriander
1 kruka