Tostadas
35 min
Huvudrätt
•
Mexikansk tostada är en krispig tortilla som toppas med klassiska tacofavoriter. Bröden gör du lätt genom att rosta tortillabröd krispiga i ugnen. Sedan toppas de med krämig avokado, kryddiga bönor, strimlad sallad, smulad vitost och färsk koriander. Det här receptet har en vegetarisk fyllning, men det är även gott att toppa med dina andra tacofavoriter - kyckling, färs eller friterad fisk.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tostadas:
Bönsalsa:
Avokadokräm:
Vid servering:
Ingredienser
Tostadas:
Små tortillabröd
|
8 |
---|---|
Salt
|
Bönsalsa:
Bananschalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färsk grön chili
|
1 |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Chipotlepasta
|
1 msk |
Kokta svarta bönor
|
800 g |
Vatten
|
1½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Avokadokräm:
Avokados
|
2 |
---|---|
Lime, pressad saft
|
½ |
2 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Topping:
Romansallad
|
1 |
---|---|
150 g | |
Färsk koriander
|
1 kruka |