Bananpannkaka

Bananpannkaka

Mellanmål Efterrätt
Bananpannkakor är både nyttiga och mättande och går hem hos både stora som små. Dessutom är de busenkla att göra och perfekta till både frukost och mellanmål. Vårt recept på bananpannkaka är faktiskt så enkelt att små kockar kan vara med i köket – se bara till att en vuxen är med då pannan blir väldigt varm. Servera med tillbehör som färsk frukt, jordnötssmör eller vår goda brynt smör- och lönnsirapssås och försök få tag på en bananpannkaka till dig själv innan de tar slut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mosa bananerna och rör ihop med ägg och cottage cheese till en smet.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Klicka ut och grädda små bananpannkakor 1-2 min per sida.
  • Toppa bananpannkakorna med skivad banan, färska bär, cottage cheese och rostade kokosflingor.
Klart!
Tips:

Vill du ha supersnabb brynt smör och lönnsirapssås till pannkakorna? Smält lite Bregott® Brynt Smör i mikron och vispa ner önskad mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina bananpannkakor.

Energi:

259 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Topping:
Banan
1
Blandade färska bär, t ex blåbär, björnbär och jordgubbar
225 g
125 g
Rostad kokosflingor
2 msk