Arlabloggen

Första betessläppet

Idag har vi släppt ut de första kvigorna. Det var ett litet gäng ystra tjejer som galopperade ut ur ladugården. Det blev ett race ett par varv i hagen, sen blev benen så trötta.

Känner igen mig precis, kondisen är inte direkt den bästa så här på vårkanten. Kom igen till hösten, då ni!

Göran gjorde rent foderhäcken så att vi kan fodra dem lite ute. Betet har inte kommit igång att växa så bra än. Här på Öland, och i synnerhet på vår udde ut i Östersjön, är det väldigt kallt på våren. Kvigorna behöver få lite ensilage ute någon vecka eller två. Så de håller hullet.

Vad har dagen i övrigt erbjudit? Jo, Ragnar har plöjt mossen, vi har kört fastgödsel, konstaterat att det inte gick att så för det regnade i går, och vår duktiga elektriker har varit här och satt upp antenner på husknut och ladugårdsknutar. Vi håller på att iordningställa ett inomgårdsnätverk så vi kan kommunicera med datorerna i ladugården hemifrån. Vet inte riktigt hur det ska funka, men det blir säkert bra när det blir färdigt. Går det att flyga till månen ska det väl gå att koppla ihop våra datorer på 200 meters håll. Göran lanserade iallafall ett nytt smeknamn på mig idag "teknikfreaken". Rätt så smickrande tycker jag-fast jag vet inte om det var menat så.

2 Kommentarer

Kajsa  •  Maj 05, 2011 21:48
Haha, Kerstin Persson ett teknik-freak! Nu flyger grisarna och kylskåpen är varma!
Kerstin Persson  •  Maj 05, 2011 22:37
Ja,ja-man kan faktiskt lära så länge man lever!