Kalljästa frallor
Budget Nytt

Kalljästa frallor

60+ min Frukost
Vem drömmer inte om att börja dagen med alldeles nybakat bröd? Med dessa kalljästa frallor blir den drömmen lätt sann! Med minimal insats både på kvällen och på morgonen bakar du dessa underbara bröd. Med kesella i degen blir de kalljästa frallorna extra saftiga och goda!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalljasta-frallor/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Rör ut jästen med lite av vattnet. Rör ner resterande vatten, kesella, honung och salt.
  • Arbeta in mjölet med en trägaffel. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten.
Nästa dag:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Stjälp ut degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en rulle och dela degen i ca 12 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och toppa bullarna med frön och lite flingsalt.
  • Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  • Servera de kalljästa frallorna direkt. Frys in de som blir över!
Klart!
Energi:

268 kcal

Fiber: 3,4 g
Protein: 8,1 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 8,7 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Kallt vatten
4 dl
1 dl
Flytande honung
1 msk
Salt
1 tsk
Vetemjöl
10 dl
Solrosfrön
2 dl
Sesamfrön
½ dl
Flingsalt