Älskar du chokladbollar lika mycket som vi? Då har du kommit rätt! Här listar vi våra allra bästa knep som garanterat kommer att ta dina chokladbollar till nästa nivå.
1. Ta ut smöret i tid
Ett rumsvarmt smör gör det enkelt att arbeta ihop en jämn och fin smet utan klumpar.
2. Brynt smör
Ett annat tips när det kommer till smör, är att bryna det. Låt sedan smöret svalna till rumstemeperatur innan du arbetar in det i smeten, detta ger en riktigt delikat smak!
3. Lyxigt med smält choklad
Vill du ha en kraftigare chokladsmak? Testa att smälta lite choklad och addera i din smet. Det räcker med ungefär 25 g. Välj mellan mjölkchoklad och mörk choklad beroende på hur djup chokladsmak du vill ha.
4. Preppa havregrynen
Mixa havregrynen innan du blandar dem med övriga ingredienser, på så sätt blir smeten ännu krämigare.
5. Grädde i smeten
Jo, det stämmer! Några matskedar räcker för att dina chokladbollar ska bli ännu krämigare och saftigare.
6. Salt som smakhöjare
Ta chokladsmaken till nya nivåer med hjälp av en nypa flingsalt!
7. Perfekt form på chokladbollarna
Visst kan det vara svårt att få till den där perfekt runda formen med en kladdig smet? En enkel lösning är att låta smeten ligga i kylskåpet i ungefär en timma innan du börjar rulla – på så sätt blir den fastare och enklare att forma.
8. Krispig yta
Rulla chokladbollarna i smält choklad för en krispig yta och ännu djupare chokladsmak. Den smälta chokladen gör också att kokosflingorna eller pärlsockret håller sig bättre på plats.