Toscabullar
Nytt

Toscabullar

60+ min Fika
Saftiga toscabullar med krämig mandelmassafyllning och knäckig toscatopping. I vår nötblandning har vi haft i pistagenötter, mandel och hasselnötter. Det går givetvis bra att byta ut dessa mot dina favoritnötter eller varför inte flagad mandel? Får du många bullar över är ett tips att frysa in dem direkt för att behålla deras saftighet.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/toscabullar/

Gör så här

Vetedeg:
  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
  • Tillsätt socker, kardemumma, smör och mjöl. Arbeta degen tills den är blank och smidig. Tillsätt salt och ev. mer vetemjöl.
  • Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 45 min i rumstemperatur.
Fyllning:
  • Grovriv mandelmassan och skär smöret i bitar. Lägg i en bunke och tillsätt socker och majsstärkelse. Vispa till en slät fyllning med elvisp.
Utbakning:
  • Kavla ut vetedegen till en rektangel, ca 30x45 cm.
  • Bred fyllningen över degen med en slickepott. Rulla ihop till en rulle och skär i ca 20 jämnstora bitar.
  • Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem på plåtar. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 min. Gör toscan under tiden bullarna jäser.
  • Värm ugnen till 225°.
Tosca:
  • Koka upp smör, vispgrädde, socker och glykossirap i en tjockbottnad kastrull.
  • Låt koka på svag under konstant omrörning tills den får en gyllenbrun färg. Ta från värmen.
  • Grovhacka nötterna och rör ner i toscasmeten. Låt svalna och tjockna.
Gräddning:
  • Vispa ihop ägg, vatten och salt och pensla bullarna.
  • Tryck en liten grop i varje bulle och fyll bullarna med tosca.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, tills de har fått fin färg.
  • Om du vill få extra saftiga och söta bullar kan du pensla dem med sockerlag (1 dl socker som lösts upp i 1 dl vatten) direkt när de kommer ut ur ugnen.
  • Låt bullarna svalna under bakduk innan du serverar dem med ett glas iskall mjölk!
Klart!
Energi:

349 kcal

Fiber: 1,9 g
Protein: 6,3 g
Kolhydrater: 31,2 g
Fett: 22,2 g

Ingredienser

Vetedeg:
Jäst
25 g
2½ dl
Strösocker
½ dl
Kardemummakärnor, mortlade
2 tsk
75 g
Vetemjöl
ca 7 dl
Salt
½ tsk
Fyllning:
Mandelmassa
150 g
100 g
Strösocker
½ dl
Majsstärkelse
1 msk
Tosca:
100 g
1½ dl
Strösocker
1 dl
Glykossirap
1 msk
Blandade nötter eller mandelspån
200 g
Till pensling:
Ägg
1
Vatten
1 msk
Salt
1 krm