Rostad pepparkaka med ädelost och päron

20 min Efterrätt
Rostad pepparkaka med ädelost och päron

Mjuk pepparkaka som rostas och serveras med ljuvligt, karamelliserat päron. På toppen syltad ingefära och salt ädelost med smak av calvados.

Ingredienser

Päron
2
2 msk
Strösocker
2 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Strimlad syltad ingefära
2 msk
Mjuk pepparkaka
8 skivor
Kvibille® Ädel Calvados
140 g

Gör så här

  • Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg.
  • Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt. Häll på citronsaften och låt det bli varmt. Ta stekpannan från värmen och strö över ingefära.
  • Rosta pepparkaksskivorna i en torr, varm stekpanna eller grillpanna tills de får lite färg.
  • Lägg päron och rostad pepparkaka på assietter. Smula över osten.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rostad-pepparkaka-med-adelost-och-paron/