Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Betyg

(927 st)

1 tim

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem