Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(679 st)

30 min

Grön ärtsoppa lagar du snabbt och enkelt med frysta ärtor. Ärtsoppan får extra sting av en klick crème fraiche eller kvarg som du smaksätter med pepparrot eller vitlök.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock ca 5 min.
  3. Mixa soppan och tillsätt grädde.
  4. Låt det koka upp.

Tips:

Smaksätt 250 g Arla Köket® Kesella kvarg med:
- 1 krm salt och 1-2 msk riven pepparrot eller
- 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk hackat kryddgrönt, t ex mynta och persilja
Lägg en klick i soppan.

Näringsvärden, per Per port inkl bröd och ost

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag