Semlor

Semlor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(95 st)

60+ min

Semlor enligt klassiskt recept - garanterat världens godaste semla! Fyll semlan med mandelmassa och vispad grädde. Sikta sedan vackert florsocker över locket!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta in smöret i omgångar i degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda släta bullar.
  4. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  5. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa.
  6. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Tips:

Servera gärna semlan som hetvägg, dvs med varm mjölk i djup tallrik.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag