Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

40 min
Efterrätt
Går att frysa
Underbart god semmelkladdkaka med nystött kardemumma - perfekt när du är sugen på semlor men inte orkar baka dem! Det här receptet är en snabbvariant av den klassiska semlan och passar perfekt till fikat på fettisdagen. Toppa semmelkladdkakan med vispgrädde och mandel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/semmelkladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Klä en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  • Smält smör i en kastrull och riv mandelmassan. Rör ner alla ingredienser till smeten i kastrullen utom äggen.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
  • Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna. Vispa grädden. Klicka, bred eller spritsa grädden över kakan.
  • Toppa semmelkladdkakan med mandel och pudra över florsocker.
Klart!
Energi:

396 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 29 g

Ingredienser

150 g
Mandelmassa
150 g
Vetemjöl
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Nystötta kardemummakärnor
2 tsk
Salt
2 krm
Ägg
3
Topping:
3 dl
Mandelspån
50 g
Ev florsocker