Potatis- och purjolökssoppa
30 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Krämig vardagssoppa med milda smaker. Ju längre purjolöken får svettas i smöret, desto godare blir soppan.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Syrad grädde ger en härlig konsistens till soppan. Mjölksyran lyfter fram de milda goda smakerna av potatis och purjolök.
Skär krutonger av torrt bröd och frys in. Smörstek dem till sallader.
Energi:
575 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 83 g |
Fett: | 20 g |
Ingredienser
Mjölig potatis
|
500 g |
---|---|
Purjolök
|
1 |
1 msk | |
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
3 dl | |
Salt och peppar
|
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
Ciabatta, gärna surdeg
|
4 |
---|