Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Krämig vardagssoppa med milda smaker. Ju längre purjolöken får svettas i smöret, desto godare blir soppan.
Betyg (37 st)

Mitt betyg:

Potatis- och purjolökssoppa

Krämig vardagssoppa med milda smaker. Ju längre purjolöken får svettas i smöret, desto godare blir soppan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 4 ciabatta, gärna surdeg

Gör så här:

Skala potatisen och ansa purjolöken. Skär potatis och purjolök i bitar. Fräs purjolöken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt potatis och buljong. Låt koka på medelvärme ca 10 min. Mixa potatis och purjolök. Häll i syrad grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd.

Tips:

Syrad grädde ger en härlig konsistens till soppan. Mjölksyran lyfter fram de milda goda smakerna av potatis och purjolök.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 410 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 12 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.