Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Betyg

(48 st)

Krämig vardagssoppa med milda smaker. Ju längre purjolöken får svettas i smöret, desto godare blir soppan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 ciabatta, gärna surdeg

Gör så här:

Gör så här:

1. Skala potatisen och ansa purjolöken. 2. Skär potatis och purjolök i bitar. 3. Fräs purjolöken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt potatis och buljong. 4. Låt koka på medelvärme ca 10 min. 5. Mixa potatis och purjolök. 6. Häll i syrad grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd.

Tips:

Syrad grädde ger en härlig konsistens till soppan. Mjölksyran lyfter fram de milda goda smakerna av potatis och purjolök.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem