Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(124 st)

30 min

Krämig vardagssoppa med milda smaker. Ju längre purjolöken får svettas i smöret, desto godare blir soppan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 ciabatta, gärna surdeg

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala potatisen och ansa purjolöken.
  2. Skär potatis och purjolök i bitar.
  3. Fräs purjolöken i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt potatis och buljong.
  4. Låt koka på medelvärme ca 10 min.
  5. Mixa potatis och purjolök.
  6. Häll i syrad grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd.

Tips:

Syrad grädde ger en härlig konsistens till soppan. Mjölksyran lyfter fram de milda goda smakerna av potatis och purjolök.

Tips:

Skär krutonger av torrt bröd och frys in. Smörstek dem till sallader.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag