Semmeltårta

Semmeltårta

Betyg

(136 st)

Semmeltårta är en jättestor semla att bjuda många semmelälskare på. En maffig semmeltårta passar utmärkt till kalas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut till en stor bulle, ca 22 cm i diameter. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler. Skålla och skala mandeln. Mal eller finhacka den i matberedare. Skär av ett lock på bullen. Gröp ur en del av inkråmet och blanda det med mandeln, florsocker och mjölk till en massa. Fyll bullen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den på bullen. Lägg tillbaka locket och pudra över florsocker.

Näringsvärden, per per bit (15 bitar)

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem