Ris med bönor och lammfärs

Ris med bönor och lammfärs

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

En klassisk persisk risrätt med fin smak av kanel. Det går också bra att använda vanlig nötfärs.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka löken. Bryn den och köttfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och kryddor. Dela bönorna och fräs dem i lite smör- &rapsolja. Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter. Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5–8 min och häll sedan av riset i en sil. Skala och skiva potatisen. Häll 2 msk smör-&rapsolja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatisskivor och häll över 1 dl vatten. Tillsätt det avrunna riset, blanda med köttfärssås och ringla över lite smör-&rapsolja Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande. Koka under lock på medelvärme ca 30 min. Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: