Spenatsoppa

Spenatsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(197 st)

Soppa som avnjuts på klassiskt vis med kokt ägg. Servera gärna en varm ostsmörgås till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kokta ägg
  • bröd
  • hårdost

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt spenat, gräddmjölk, vatten, buljongtärningar och muskot. Låt koka ca 3 min. Peppra.
  3. Skala och dela äggen och lägg dem i soppan. Servera med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås.

Näringsvärden, per port, inkl ägg och ostsmörgås

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: