Silviakaka

Silviakaka

45 min
Förgyll fikastunden med en saftig kaka toppad med len smörkräm och kokos. Vid extra festliga kak-kalas, garnera med färska bär också!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/silviakaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Klä en ugnssäker form eller långpanna, ca 20x30cm, med bakplåtspapper.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
  • Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna.
Glasyr:
  • Smält smör och socker i en kastrull. Låt koka upp och koka 1 min under ständig omrörning.
  • Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggulor och vaniljsocker. Vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
  • Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
3 dl
Kallt vatten
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 msk
Glasyr:
250 g
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
1 msk
Äggulor
3
Kokosflingor
1 dl