Silviakaka

Silviakaka

Betyg

(50 st)

45 min

Förgyll fikastunden med en saftig kaka toppad med len smörkräm och kokos. Vid extra festliga kak-kalas, garnera med färska bär också!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl kallt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver

Glasyr:

  • 2 msk kokosflingor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form eller långpanna, ca 20x30cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Glasyr:

Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem