Brownie

Brownie

45 min
Det här är ett grundrecept på söt, seg och kladdig chokladkaka. Brownies är en underbar amerikansk släkting till vår svenska kladdkaka som du bara måste prova!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  • Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  • Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver
  • Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Låt svalna och ställ sedan i brownien i kylen minst en timme innan den skärs upp i rutor.
Klart!
Tips:

Gör dubbel sats och grädda i en stor långpanna ca 30*40 cm i 25-30 min.

Energi:

220 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
250 g
Kakao
2 dl
Ägg
4
Strösocker
4½ dl
Salt
½ tsk
Vaniljpulver
2 krm
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk