Brownie

Brownie

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(946 st)

45 min

Det här är ett grundrecept på söt, seg och kladdig chokladkaka. Brownies är en underbar amerikansk släkting till vår svenska kladdkaka som du bara måste prova!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
  2. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver
  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  5. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Tips:

Gör dubbel sats och grädda i en stor långpanna ca 30*40 cm i 25-30 min.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag