Nytt
Semlor i långpanna
2 tim 30 min
Fika
Efterrätt
Går att frysa
•
Semlor i långpanna är ett perfekt recept när du ska göra semlor till många. Dessutom går det mycket snabbare, då du slipper lägga tid på att rundriva semmelbullarna. Får du bullar över funkar det exemplariskt att frysa in och spara till senare.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Semmelbulle:
Ingredienser
Semmelbulle:
Jäst
|
50 g |
---|---|
5 dl | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
1 dl |
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 msk |
Vetemjöl
|
ca 19 dl |
125 g | |
Salt
|
1 tsk |
Pensling:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Mandelmassa:
Mandelmassa
|
800 g |
---|---|
ca 1 dl |
Vid servering:
ca 8 dl | |
Florsocker
|