Semmelpizza

Semmelpizza

30 min Efterrätt
Är du ute efter en snabb och enkel variant på den klassiska semlan utan att kompromissa med smaken? Här är en kul semmelvariant som du enkelt får till med hjälp av färdig smördegsbotten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Rosta mandelspån i en torr, varm panna tills gyllene. Ställ åt sidan.
  • Rulla ut smördegsbotten på en plåt med bakplåtspapper. Vispa mandelmassa, smör, äggula och vaniljsocker till en jämn smet och bred ut över smördegen.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills den fått gyllene färg. Ta ut, låt svalna och skär i 6 bitar.
  • Vispa grädden till toppingen och klicka eller spritsa ut den på smördegsbotten. Toppa med mandel, kardemumma och sikta över lite florsocker.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Kyld, rund smördeg á 230 g
1 förp
Mandelmassa, riven
150 g
50 g
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Topping:
2 dl
Mandelspån
½ dl
Stötta kardemummakärnor
¾ tsk
Florsocker