Falukorv med ost- och pepparpasta

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Falukorv med ost- och pepparpasta

Denna pasta med falukorv, broccoli och morötter svänger du ihop lekandes lätt. Den färdiga ostsåsen hjälper dig att på ett enkelt sätt göra denna pastarätt riktigt krämig och smakrik. Smaklig måltid!

Ingredienser

Kelda® Pastasås fyra ostar
4 dl
Pasta gnocchi, gärna fullkorn
300 g
Broccoli
250 g
Morot
200 g
Falukorv
500 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Rosépeppar
2 krm

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i skivor. Lägg ner dem i pastavattnet när det återstår 4 min av koktiden.
  • Skär under tiden korven i skivor och stek dem i Smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll av pastan och grönsakerna.
  • Värm såsen i pastakastrullen under omrörning. Smaksätt med salt och de båda pepparsorterna.
  • Vänd ner pasta och grönsaker i såsen och låt det bli varmt. Servera genast med korven.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

610 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/falukorv-med-ost--och-pepparpasta/