Ramen med kyckling
1 tim
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Ramen är en populär japansk soppa med tuggiga nudlar, mustig buljong och en rad olika toppings. Det är viktigt att bygga upp ramen på rätt sätt. Som smaksättning görs en tare. Den ska ligga i botten av en djup skål. Häll på het buljong, nykokta nudlar och dina toppings. Servera direkt och slurpa i dig din rykande heta ramen.

Ingredienser
Buljong:
Vatten
|
1½ liter |
---|---|
Kycklingfond eller 3 st buljongtärningar
|
4 msk |
Salladslökar
|
4 |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Chili flakes
|
1 tsk |
Tare:
Misopasta
|
3 msk |
---|---|
Tahini
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Äggula
|
1 |
Toppings:
Kycklingbröstfilé
|
300 g |
---|---|
Ägg
|
4 |
Champinjoner
|
ca 100 g |
25 g | |
Noriark
|
1 |
Ramennudlar
|
200 g |
Rostad lök
|
4 msk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Buljong:
Tare:
Toppings:
Näringsvärden, per portion
Energi:
317 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 25 g |

