Morotssoppa

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Morotssoppa

Rustik och färgglad morotssoppa som går snabbt att tillaga! Det här receptet gör du på en halvtimme. En perfekt värmande soppa när det är lite kyligare ute. Servera morotssoppan med smaksatt KESO® Cottage cheese och ett gott nybakat bröd.

Ingredienser

Morot
500 g
Gula lökar
2
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl

Till servering:

250 g
Riven färsk ingefära
½ msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull.
  • Tillsätt morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 15 min, tills morötterna är riktigt mjuka.
  • Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt.
  • Smaksätt cottage cheese med ingefära och salt och servera till morotssoppan.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör, ej bröd

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/morotssoppa-med-ingefara/