Tiramisu

Tiramisu

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(42 st)

60+ min

Med en fluffig och nypudrad klassisk tiramisu vinner du alla dessertälskares hjärtan, buon appetito!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl starkt kaffe
  • 3 msk likör, t ex amaretto
  • 16 savoiardikex ca 200 g
  • 4 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl Arla® vispgrädde
  • 450 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%

Garnering:

  • 2 msk kakao

Gör så här

Gör så här

Blanda kaffe och likör .Lägg ut hälften av kexen i en form ca 15x20 cm. Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggula och socker pösigt. Vispa grädden. Vänd ner färskosten i äggulevispet, rör till en jämn smet. Vänd ner grädden i färskostblandningen. Bred ut hälften av smeten på kexen i formen. Lägg på de sista kexen och droppa över resten av kaffeblandningen. Toppa med resten av färskostsmeten. Pudra över kakao och låt stå minst 1 tim i kyl innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: