Tiramisu

Tiramisu

2 tim
Efterrätt
Tiramisu betyder pigga upp mig, och det är just vad denna underbara italienska klassiker gör. Krämig och lätt syrlig mascarpone varvas mellan kaffedoppade savoiardikex med en liten skvätt likör för den som önskar. Det går utmärkt att göra den utan likör, smaksätt då gärna kaffet med lite fint vaniljpulver. För bästa resultat ska tiramisun stå till sig över natten , men har du ont om tid kan du ta den efter två timmar. Njut av en rejäl bit tillsammans med en kopp riktigt stark espresso!
https://www.arla.se/recept/tiramisu/

Gör så här

  • Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  • Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner mascarpone matskedsvis. Tillsätt finrivet citronskal. Rör till en slät kräm.
  • Vänd försiktigt ner äggvitan, lite åt gången.
  • Blanda kaffe med likör. Doppa hälften av kexen i kaffeblandningen. Lägg kexen en form, ca 20x25 cm.
  • Bred över hälften av mascarponekrämen. Doppa resterande kex i kaffeblandningen och bred på resterande mascarponekräm.
  • Ställ tiramisun kallt minst 2 tim i kyl, helst över natten.
  • Pudra kakao över tiramisun när den ska serveras.
Klart!
Energi:

435 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Äggvitor
4
Äggulor
4
Strösocker
4 msk
Mascarpone
500 g
Citron, finrivet skal
1
Starkt kaffe, gärna espresso
2 dl
Likör, t ex amaretto
3 msk
Savoiardikex
ca 200 g
Kakao, att pudra över
2 msk