Päronkompott med rostade mandlar

30 min
Frysbar
Päronkompott med rostade mandlar

Päronkompott är ljuvligt gott till ostbrickan. Man steker päronen långsamt till en gyllene kompott som får karaktär av saltrostade mandlar.

Ingredienser

Päron fast sort
2
Honung
3 msk
1 msk
Hackad färsk rosmarin
1 tsk
Skållad, skalad mandel
¾ dl
Olivolja
1 msk
Flingsalt

Gör så här

  • Skär päronen i bitar.
  • Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllene. Tillsätt päron och rosmarin. Stek på svag värme till en kompott.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min. Strö över salt och låt svalna.
  • Servera till Kvibille® cheddar 18 mån eller annan långlagrad hårdost.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/paronkompott-med-rostade-mandlar/