Lax i folie

Lax i folie

Betyg

(25 st)

25 min

Foliepaket i ugnen är ett smidigt sätt att ge fisken mycket smak och du slipper både stekos och disk! Kryddsmöret går fint att frysa om du får över, ta fram och riv med rivjärn över fisk, potatis och grönsaker till nästa middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé
  • 200 g små morötter
  • 250 g färsk sparris
  • 150 g sockerärter
  • 100 g rädisor
  • 300 g kokt potatis

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i portionsbitar. Ansa och koka grönsakerna i saltat vatten ca 1 min och kyl ner. Skär grönsaker och potatis i mindre bitar. Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. Riv skalet av citronen och hacka dillen. Rör ihop smör, citronskal och hackad dill. Skär citronen i skivor och lägg i foliepaketen tillsamman dill- och citronsmör. Salta och stäng paketen noggrant. Baka i mitten av ugnen ca 20 min.

Tips:

Det går också bra att tillaga paketen på grillen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 575 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem