Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(306 st)

Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med som matlåda en annan dag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Morotstsatsiki:

  • 3 dl ris
  • 1 paprika
  • 1 dl majskorn

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärterna och blanda med purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en stekpanna några min på varje sida. Skala och riv morötterna. Rör ihop med matyoghurt, vitlök, salt och peppar. Skär paprikan i bitar. Servera biffarna med ris, tsatsiki, paprika och majs.

Näringsvärden, per port inkl ris och grönsaker

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem