Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

40 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Kikärtsbiffar med morotstzatziki är en kombination som både mättar och känns fräsch. De smakrika biffarna får sällskap av en krämig tzatziki gjord på morot och yoghurt. Med bulgur, tomater, spenat och vitost blir det en hel måltid som passar lika bra till middag som i matlådan nästa dag.

Ingredienser

Kikärter (ca. 230 g avrunnen vikt)
1 förp
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Majsstärkelse
3 msk
Malen spiskummin
2 tsk
Färsk persilja, grovhackad
½ kruka
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
2 msk

Morotstsatsiki:

Morot
100 g
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Färsk persilja, hackad
½ kruka

Bulgursallad:

Bulgur
3½ dl
Cocktailtomater
250 g
150 g
Babyspenat
65 g
Citron, finrivet skal och saft
1
Granatäppelkärnor
1 dl

Gör så här

  • Skölj kikärter och låt rinna av. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken. Lägg allt i en matberedare.
  • Tillsätt ägg, majsstärkelse, spiskummin, persilja, salt och svartpeppar. Mixa till en slät smet.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Klicka ut 8 biffar i stekpannan. Platta till dem något med en stekspade. Stek på medelvärme ca 5 min per sida.

Morotstzatziki:

  • Skala och grovriv moroten. Skala och finriv vitlöken. Lägg i en skål och blanda ner yoghurt, salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt fram till servering.
  • Vänd ner persilja vid servering.

Bulgursallad:

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Halvera tomaterna och smula ner vitosten. Blanda bulgur med tomat, vitost, spenat, citronskal och -saft. Toppa med granatäpple.
  • Servera nystekta kikärtsbiffar med morotsatsiki och bulgursallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

578 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 14,6 g
Protein: 17 % 24,2 g
Fett: 35,2 % 23 g
Kolhydrater: 47,8 % 68 g
https://www.arla.se/recept/kikartsbiffar-med-morotstsatsiki/