Kokoslimelax med currysås

Kokoslimelax med currysås

20 min Huvudrätt
Laxfilé är favoritmat! Här serverad med lime, kokos och en färgglad currysås
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna.
  • Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen.
  • Stek laxen i ugnen i ca 15 min tills den är genomstekt.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör-&rapsolja i en kastrull.
  • Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop ca 3 minuter på svag värme.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Lime
1
Kokosflingor
½ dl
Salt
1 tsk
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Curry
½ msk
1 msk
Lätt kokosmjölk
2½ dl
Sambal oelek
1 krm
Farinsocker
2 tsk
Fisksås
1 msk