Kokoslimelax med currysås

Kokoslimelax med currysås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(122 st)

Laxfilé är favoritmat! Här serverad med lime, kokos och en färgglad currysås

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 lime
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk curry
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2½ dl lätt kokosmjölk
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk fisksås

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen. Stek laxen i ugnen i ca 15 min tills den är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop ca 3 minuter på svag värme.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem