Kokoslimelax med currysås

Kokoslimelax med currysås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(172 st)

Laxfilé är favoritmat! Här serverad med lime, kokos och en färgglad currysås

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g laxfilé
  • 1 lime
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 tsk salt

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen. Stek laxen i ugnen i ca 15 min tills den är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop ca 3 minuter på svag värme.

Skriv ut

Källa: