Kladdkaka med lakrits och hallon
50 min
Efterrätt
Går att frysa
•
En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.
Energi:
450 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 28 g |
Video
Kladdkaka i långpanna
Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att göra kladdkaka i långpanna eller i muffinsformar. Perfekt när man ska bjuda många på kladdkaka. Smidigt och gott!
Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
3 dl |
Ägg
|
2 |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kakao
|
4 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Turkisk peppar krossade
|
8 |
Frysta hallon smulade
|
10 |
Till servering:
Hallon
|
|
---|---|
Florsocker
|
|
2 dl |