Kladdkaka med lakrits och hallon

Kladdkaka med lakrits och hallon

Betyg

(103 st)

En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 8 turkisk peppar krossade
  • 10 frysta hallon smulade

Till servering:

  • hallon
  • florsocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Tips:

Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.

Kladdkaka dubbelt upp

 

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem