Kladdkaka med lakrits och hallon

Kladdkaka med lakrits och hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(103 st)

En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 8 turkisk peppar krossade
  • 10 frysta hallon smulade

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Tips:

Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.

Kladdkaka i långpanna

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem