
Kladdkaka med lakrits och hallon
En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.
Ingredienser
Receptet gäller för 8 bitar
-
150 g Arla® Svenskt Smör
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1½ dl vetemjöl
- 8 turkisk peppar krossade
- 10 frysta hallon smulade
Till servering:
- hallon
- florsocker
-
2 dl Arla® vispgrädde
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
Tips:
Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.
Kladdkaka i långpanna
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 450 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 46 g
- Fett: 28 g
Tips:
Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut