Våffelsmet

Våffelsmet

45 min
Mellanmål Efterrätt
Här är ett enkelt och bra grundrecept på klassisk våffelsmet. Gör gärna våffelsmeten ett par timmar i förväg och ställ kallt för att svälla. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock. Våfflor är lika gott att äta med söta som med salta tillbehör - välj det som lockar mest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaffelsmet/

Gör så här

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn våffelsmet. Tillsätt det avsvalnande smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med vispad grädde och sylt.
Klart!

Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.

Energi:

236 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
4 dl
Till servering:
2 dl
Sylt