Asiatisk lax

Asiatisk lax

30 min Huvudrätt
Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • värm ugnen till 175°. Blanda salt, socker, ingefära och chili flakes.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in fisken med kryddblandningen.
  • Blanda grädde med limeskal, limesaft och finhackad vitlök. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär broccoli i långa buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Blanda med sesamfrön.
  • Servera asiatisk lax med ris och broccoli.
Klart!
Energi:

467 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Laxfilé, skinnfri
600 g
Flingsalt
2 tsk
Farinsocker
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
2 dl
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Vitlöksklyfta
1
Till servering:
Jasminris
4 port
Broccoli
1
Rostade sesamfrön
2 msk