Renstek med ädelost och glöggfikon

Renstek med ädelost och glöggfikon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Härligt gott tilltugg till glöggen. Sött och salt i en oslagbar kombination!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bufféportioner

  • 140 g Kvibille® ädel glögg Ädel Glögg 36%
  • 2 dl röd lättglögg
  • 3 färska fikon
  • ½ dl blandade nötter t ex hasselnötter, pinjenötter, pistagenötter
  • 1 baguette
  • 10 skivor rökt renstek

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill. Koka ihop glöggen i en kastrull tills 1/2 dl återstår. Skär fikonen i klyftor och blanda dem med glöggen. Hacka nötterna grov och rosta dem i en torr varm stekpanna. Skär baguetten i 10 skivor och grilla dem högt upp i ugnen någon min. Mosa osten och forma 10 små ovala bollar. Lägg renstek, ost och fikon på brödskivorna. Strö över rostade nötter.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 135 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem