Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Renstek med ädelost och glöggfikon
Renstek med ädelost och glöggfikon
20 min
Buffé
Förrätt
•
Kommentarer
Härligt gott tilltugg till glöggen. Sött och salt i en oslagbar kombination!
Andra liknande recept
15 min
Fattiga riddare
(1882)
30 min
Scones
(115)
Budget
60+ min
Tekakor
(111)
60+ min
Filmjölksbröd
(745)
Budget
25 min
Enchiladas med kyckling och cottage cheese
(190)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på grill.
Koka ihop glöggen i en kastrull tills ½ dl återstår. Skär fikonen i klyftor och blanda dem med glöggen.
Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
Skär baguetten i 10 skivor och rosta dem högt upp i ugnen någon min.
Mosa osten och forma 10 små ovala bollar.
Lägg renstek, ost och fikon på brödskivorna. Strö över rostade nötter.
Klart!
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
135 kcal
Protein:
6 g
Kolhydrater:
9 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Kvibille® Ädel Glögg
140 g
Röd lättglögg
2 dl
Färska färska fikon
3
Blandade nötter t ex hasselnötter, pinjenötter, pistagenötter
½ dl
Baguette
1
Rökt renstek
10 skivor
Andra liknande recept
15 min
Fattiga riddare
(1882)
30 min
Scones
(115)
Budget
60+ min
Tekakor
(111)
60+ min
Filmjölksbröd
(745)
Budget
25 min
Enchiladas med kyckling och cottage cheese
(190)
Budget
60+ min
Hönökaka
(61)
20 min
Toast skagen
(128)
20 min
Croque Monsieur
(21)
60+ min
Pulled pork på surdegsbröd
(79)
35 min
Philly cheese steak sandwich
(13)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum