Potatismos

Potatismos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(60 st)

Godaste potatismoset gör du själv, runda av smaken med matlagningsgrädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  2. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  3. Värm mjölken och grädden och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa: