Potatismos

Huvudrätt Lunch Middag
Potatismos

Godaste potatismoset gör du själv. Potatismos passar utmärkt att servera till köttbullar, falukorv, havets wallenbergare eller en klassisk boeuf bourgogne. Det är viktigt att mjölken är varm när den blandas med potatisen, annars kan du tyvärr få ett klistrigt mos.

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
2 - 3 dl
25 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölk och smör i en liten kastrull.Blanda den varma mjölken med potatisen. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör moset luftigt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

249 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 7,5 g
https://www.arla.se/recept/potatismos/