Potatismos

Potatismos

Huvudrätt
Godaste potatismoset gör du själv. Potatismos passar utmärkt att servera till köttbullar, falukorv, havets wallenbergare eller en klassisk boeuf bourgogne. Det är viktigt att mjölken är varm när den blandas med potatisen, annars kan du tyvärr få ett klistrigt mos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölk och smör i en liten kastrull.Blanda den varma mjölken med potatisen. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör moset luftigt.
Klart!
Energi:

249 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 7,5 g

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
2 - 3 dl
25 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm