Pepparrotsstuvad potatis med fläskfilé

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Pepparrotsstuvad potatis med fläskfilé

Här spelar potatisen huvudrollen. Stuvad i syrlig blandning av äpple och pepparrot.

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk

Cruditéer:

Gulbetor
150 g
Morot
75 g
Fänkål
175 g

Stuvad potatis:

Kokt potatis
400 g
Äpple
½
2 dl
Färsk riven pepparrot
2 msk
Honung
1 tsk
Salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör en stekpanna.
  • Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 30 min. Låt vila 5 min innan servering.
  • Skala gulbeta och morot. Skiva grönsakerna tunt och lägg dem i isvatten så dom blir krispiga.
  • Skär potatisen i mindre bitar. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  • Blanda potatis, äpple och pepparrot med crème fraiche. Värm under omrörning tills potatisen är genomvarm. Smaka av med honung, salt och peppar.
  • Häll av vattnet från grönsakerna.
  • Skiva köttet och servera med potatisen och grönsakerna.
Klart!

Gulbeta kan bytas ut mot rättika.

https://www.arla.se/recept/pepparrotsstuvad-potatis-med-flaskfile/