Rostad het pumpasoppa

Rostad het pumpasoppa

40 min Huvudrätt
Mustig och vacker soppa med sting av chili. När pumpan och löken rostas får de en djupare och kraftigare smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-het-pumpasoppa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skala och skär pumpan i ca 2 cm stora bitar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och ringla över. Strö över hälften av saltet.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche.
  • Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock.
  • Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Butternutpumpa ca 1 kg
1
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Salt
1 tsk
Vatten
5 dl
Grönsaksfond
2 msk
2 dl
Citronsaft
1½ msk
Topping:
Svarta bönor
400 g
2 dl
Surdegsbaguette
1