Rostad het pumpasoppa

Rostad het pumpasoppa

Betyg

(37 st)

Mustig och vacker soppa med sting av chili. När pumpan och löken rostas får de en djupare och kraftigare smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 butternutpumpa à 1 kg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet Kockserien Smör & rapsolja Gourmet
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
  • 1½ msk citronsaft

Topping:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Skär bort skalet. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör&rapsolja. Strö över hälften av saltet. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min tills pumpan är mjuk. Häll över allt i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond och crème fraiche. Koka upp och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock. Skölj bönorna och toppa soppan med dem och en klick gräddfil. Servera med bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem