Nyårsmenyer av Årets Kock

Nyårsmenyer av Årets Kock

Nyårsfirande de luxe!

Arla har i många år arbetat med Årets Kock för att ta fram en fantastisk nyårsmeny. Vinnaren för året skapar en trerättersmiddag som du kan laga för att imponera lite extra på dina gäster. 

Årets kock 2023

Desirée Jaks

Desirée Jaks har skapat en lyxig nyårsmeny som enkelt går att förbereda, med klassiska ingredienser som används på nya spännande sätt. Läs vad Desirée själv har att säga om menyn här!

Årets kock 2022

Jessie Sommarström

Jessie Sommarströms vackra nyårsmeny är skapad med fokus på närodlat och med säsongsbetonade råvaror. Läs Jessies egna ord om menyn här!

Årets kock 2020

Ludwig Tjörnemo

Ludwig Tjörnemo har skapat en festlig trerätters med ett sprudlande slut. Den är enkel att laga, går att förbereda och passar båda köttälskare och vegetarianer.

Årets kock 2019

Martin Moses

Fira in det nya året med himmelskt goda snittar. Martin Moses har skapat lyxigt plock med klassiska nyårsingredienser i ny tappning.

Årets Kock 2018

David Lundqvist

Imponera på allt och alla med den här nyårsmenyn skapad av David Lundqvist. Menyn består av en förrätt, tre huvudrätter (kött, fisk eller vegetariskt) och en dessert. 

Årets kock 2017

Johan Backeus

Johan Backeus har skapat denna magiska meny med en gratinerad pilgrimsmussla till förrätt, oxfilé med sting i till huvudrätt och en ljuvligt god crème caramel som dessert.

Årets kock 2016

Jimmi Eriksson

Jimmi Eriksson har skapat en fantastisk meny med både klassiska inslag och nytänkande smaker.

Årets kock 2015

Thomas Sjögren

Efter sina år i Göteborg har Thomas en särskild kärlek till fisk och skaldjur. Till nyår bjuder han på blåmusslor till förrätt och mjölkkokt kummel till huvudrätt.

Årets kock 2013

Daniel Räms

Låt gästerna njuta av lyxig hummer både till drinken och som förrätt. Överraska sedan med dovhjort, en förenklad variant av Daniels vinnarrätt i Årets Kock. Du som lagar maten ska också kunna fira, därför går det mesta att förbereda. Allt från huvudrätten till den ljuvliga chokladterrinen.

Årets kock 2012

Klas Lindberg

Den här menyn är komponerad av Klas Lindberg, som bjuder på soppa till förrätt, fisk till varmrätt och choklad till efterrätt. Smaklig spis!

Årets kock 2010

Gustaf Trädgårdh

En fantastisk meny skapad av Gustaf Trägårdh. Vad kan vara festligare än gratinerad hummer på Gustafs vis, en ljuvlig lammstek med krämig jordärtskocksgratäng och finalen – en dessert som verkligen har "extra allt".

Årets kock 2009

Viktor Westerlind

Viktor Westerlind bjuder på sin bästa nyårsmeny! Vad sägs om en spännande purjolökstarte till förrätt, timjanstekt kalv till huvudrätt och krispiga äppelflarn som avslutning?

Årets kock 2008

Tom Sjöstedt

Tom Sjöstedt har skapat denna fantastiska nyårsmeny. Njut av en festlig förrätt, pepprig oxfilé till varmrätt och en försvinnande god efterrätt. Som tilltugg till fördrinken eller ett glas bubbel föreslår vi Toms jättegoda avokadokrustader.

Årets kock 2007

Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäkis festliga nyårsmeny innehåller en sammetslen jordärtskockssoppa till förrätt, en makalös hjortfilé till varmrätt och ljuvliga, inkokta päron till efterrätt.

Marie och Peter Skogsström

Kockparet Marie och Peter Skogsström, vinnare av Dessertmästarna 2013 respektive Årets Kock 2006, visar hur du skapar en proffsig gourmetmeny utan att behöva stå i köket hela kvällen.

Årets kock 1987

Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson har skapat en läcker och lyxig nyårsmeny. En fantastisk hummer med asiatiska smaker till förrätt, stekt gös till varmrätt och en makalös efterrätt med karamelliserad ananas.

Mer nyårs­inspiration

Upptäck alla våra recept och tips för ett godare nyår!

Mer nyårs*inspiration