Tartar på hjort och rödbeta
1 tim 20 min
Förrätt
•
Viltkött, så som hjort, är en fantastisk råvara som vi borde äta mer av. Det går bra att byta ut rätter tillagade på nötkött till viltkött. Här serveras hjorten som tartar med samma mängd kött som rödbeta, som 50/50 tartar. Då kan du använda kött med högre kvalité, men du behöver en mindre mängd. Får du inte tag på hjort kan du använda lamm. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Desirée Jaks
Årets Kock 2023
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rödbeta till tartar:
Picklad rödbeta:
Ostmajonnäs:
Mandelcrust:
Tartar:
Servering:
Energi:
309 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4 g |
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 25 g |
Ingredienser
Tartar:
Stor rödbeta
|
1 |
---|---|
Ytterlår av hjort eller lammytterfilé
|
250 g |
Schalottenlök
|
1 |
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Kallpressad olivolja
|
½ msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Chili flakes
|
½ tsk |
Picklad rödbeta:
Rödbeta
|
1 |
---|---|
Sherryvinäger
|
½ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Vatten
|
1 dl |
Salt
|
2 krm |
Ostmajonnäs:
50 g | |
½ dl | |
Äggula
|
1 |
Rapsolja
|
¾ dl |
Sherryvinäger
|
½ tsk |
Salt
|
2 krm |
Mandelcrust:
Marconamandlar
|
1 dl |
---|---|
Rostad lök
|
½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Garnering:
Färsk dragon
|
1 kruka |
---|