Kornotto med butternutpumpa och ljummen tryffelvinägrett

Kornotto med butternutpumpa och ljummen tryffelvinägrett

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

1 tim

Kornotto är en risotto som är gjord på korngryn istället för ris. Med smaker från butternutpumpa, champinjoner och tryffel blir det en riktig festmåltid. Väljer du att toppa rätten med lite riven färsk tryffel ökar lyxfaktorn rejält.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Kornotto:

Pumpa:

  • 1 butternutpumpa, ca 1 kg
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Vinägrett:

  • 1 dl olivolja
  • saften från 1 citron
  • 1 tsk olja med smak av tryffel
  • 1 msk flytande honung
  • 50 g champinjoner, skivade
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och svartpeppar
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • ev 1 färsk tryffel, ca 30 g

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Kornotto:

Fräs lök och vitlök i hälften av smöret på medelvärme i en vid kastrull. Tillsätt korn och vitt vin. Koka upp. Häll på buljongen när vinet kokat in. Sjud under lock på medelvärme ca 25 min, tills kornen är mjuka. Rör om då och då. Riv 150 g av osten. Ta grytan från värmen och rör ner resterande smör, smetana och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Pumpa:

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär pumpan i 2x2 cm bitar. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Tillsätt ⅓ av pumpan och sjud under lock tills den mjuknat, ca 10 min. Låt svalna i spadet. Blanda resten av pumpan med smör, salt och lite svartpeppar. Lägg i en ugnsform och rosta i mitten av ugnen tills gyllene ca 20 min.

Vinägrett:

Blanda olivolja, citronsaft, tryffelolja och honung. Ställ åt sidan. Spara två champinjonerna till servering och skiva resten. Fräs svampen i smöret tills gyllene. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon min. Mixa svampfräset i matberedare eller med stavmixer. Blanda med vinägretten och smaka av med lite salt och svartpeppar.

Vid servering:

Skiva den sparade svampen tunt och hyvla flagor av osten. Värm kornotton och fördela mitt på varje tallrik. Toppa med syrad och bakad pumpa, smörgåskrasse, pumpakärnor, svamp och ostflagor. Ringla över vinägretten och toppa ev. med lite finriven färsk tryffel.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 785 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag