Kornotto med butternutpumpa och ljummen tryffelvinägrett
1 tim
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=jpg)
Kornotto är en risotto som är gjord på korngryn istället för ris. Med smaker från butternutpumpa, champinjoner och tryffel blir det en riktig festmåltid. Väljer du att toppa rätten med lite riven färsk tryffel ökar lyxfaktorn rejält.

Känt från Matkanalen

Ingredienser
Pumpa:
Butternutpumpa
|
ca 800 g |
---|---|
50 g | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
Vatten
|
1½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Kornotto:
Hela korngryn
|
2 dl |
---|---|
Schalottenlök, finhackad
|
1 |
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
50 g | |
Vitt vin
|
1 dl |
Grönsaksbuljong
|
4½ dl |
100 g | |
½ dl | |
Salt och svartpeppar
|
Vinägrett:
Champinjoner
|
100 g |
---|---|
1 msk | |
Liten vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Schalottenlök, skivad
|
1 |
Mild olivolja
|
1 dl |
Citron
|
saften från 1 |
Olja med smak av tryffel
|
1 tsk |
Flytande honung
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Smörgåskrasse
|
1 ask |
---|---|
Rostade pumpakärnor
|
1 dl |
Färsk tryffel, ca 30 g
|
ev 1 |
Gör så här
Pumpa:
Kornotto:
Vinägrett:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
785 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 54 g |

